2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Akasztják a hóhért

Roman Polanski viharos életét viszi filmre a mexikói Damian Chapa. A film feldolgozza a Párizsban született, lengyel zsidó szülőktől származó rendező lengyelországi gyermekkorát - a család 1937-ben hazatért, és Polanski anyja Auschwitzban halt meg -, máso
2007. november 27. kedd 08:03 - Hírextra

Az alkotás nem kerüli ki a rendező drogproblémáit, sem pedig egy kiskorú megrontásának ügyét, ami miatt Polanski a mai napig nem térhet vissza az Egyesült Államokba. A zongoristáért kapott Oscar-díját sem vehette át személyesen, mert ha az Államok területére lép, nyomban letartóztatják.
A Polanski című film forgatása 2008 januárjában kezdődik Belgiumban. További helyszínei Lengyelország és az Egyesült Államok. Egyelőre még nem publikus, hogy ki fogja alakítani magát Polanskit.

Chapa, aki számos televíziós filmet készített és maga is színész, ezúttal forgatókönyvíróként és producerként is bábáskodik a Polanski születésénél, valamint szerepet is vállal benne. "Mindig érdekelt Polanski története. Nem értem, hogy miért nem készített eddig róla filmet senki" - nyilatkozta a HollywoodNews.com című internetes portálnak, hozzátéve, hogy a Kés a vízben, a Macbeth, a Vámpírok bálja, az Egy tiszta nő és más híres filmek alkotójának megismeréséhez, az életének árnyoldalaihoz szorgosan tanulmányozta a bírósági végzéseket és a bulvársajtóban megjelenteket egyaránt. A rendezőt nem a szenzációéhség hajtja, hanem úgy érzi: ezek a tragikus vagy tisztázatlan esetek döntő hatást gyakoroltak mind Polanski magánéletére, mind pedig alkotói munkásságára.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását