2024. április 25. - Márk

Várnak a szívbetegek

Két hónapot kell várniuk a kivizsgálásra a szívbetegeknek Pécsett. A rendelőintézetben, ahol elsősorban a nem akut esteket látják el, már csak február végére van időpont. Annak ellenére, hogy a napi 30 beteg helyett néha 60-at is ellátnak az orvosok.
2007. november 26. hétfő 20:53 - Hírextra
Az ok, hogy októbertől a háziorvosok csak kardiológiai javaslattal írhatnak fel bizonyos szívgyógyszereket támogatással. A betegnek tehát mindenképp szakorvoshoz kell fordulniuk, és mindezt fél évente meg kell ismételniük.

A kardiológiai szakrendelésen a legtöbben csak egy szakorvosi javaslatért jönnek, ami alapján a háziorvosuk felírhatja nekik a szívgyógyszerüket. A javaslatért sorban állók azonban annyi időt elvesznek az orvosoktól, hogy már csak azoknak is később tudnak időpontot adni, akik szívpanaszokkal jönnek ide, és tudni szeretnék mi a bajuk.

A betegeknek ezért sokszor hónapokig együtt kell élniük az ismeretlen és kezeletlen betegségükkel. Ez a szakorvosok szerint azért veszélyes, mert előre nem mindig lehet tudni, hogy a várakozás miatt rosszabbodik-e a beteg állapota. A szakorvosok azt mondják, az akut esteket természetesen azonnal ellátják, a nem sürgős betegnek azonban február végéig várniuk kell.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását