2024. április 25. - Márk

Terítéken a médiakiegyensúlyozottság

A Miniszterelnöki Hivatal az elektronikus média hírműsorainak kiegyensúlyozottságával kapcsolatos elemzés elkészítésére adott megbízást az INNO-RES Kht.-nak, amely kiemelten kezelte az őszödi beszéddel kapcsolatos híradásokat - mondta Daróczi Dávid hétfőn
2007. november 26. hétfő 20:17 - Hírextra

A kormányszóvivő erről annak kapcsán nyilatkozott az MTI-nek, hogy a Hír Tv vasárnap arról számolt be: a kancellária milliókért vizsgáltatja az őszödi beszéd tárgyilagos tálalását a médiában. A Hír Tv azt állította, hogy a tanulmányért nettó ötmillió forintot kap az INNO-RES Közhasznú Társaság.

Daróczi Dávid tájékoztatása szerint az INNO-RES Közhasznú Társaságot azzal bízta meg a Miniszterelnöki Hivatal kormányzati kommunikációért felelős szakállamtitkárságának kormányzati kutatási osztálya, hogy a 2006 szeptemberétől 2007 júliusáig terjedő időszak hírműsorait elemezze.

A feladat kiterjedt az adott időszak hírműsorainak tartalomelemzésére, kiegyensúlyozottságának vizsgálatára.

A szóvivő megerősítette, hogy a szerződés szerint a cég nettó ötmillió forintot kap a munkáért. Daróczi Dávid felhívta a figyelmet arra, hogy a tanulmányba - amint az elkészült - betekinthetnek az érdeklődők, nagyon szívesen megmutatja minden újságírónak, aki kéri.

Daróczi Dávid jelezte: a tanulmány elkészítésének határideje november 26, vagyis keddtől várhatóan elérhető lesz az előzetes információi szerint mintegy 180 oldalas tanulmány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását