2024. április 25. - Márk

Posztomusz elismerés a meggyilkolt újságírónak

A müncheni Maximilians Egyetemen hétfőn posztumusz elismerésben részesítik az egy évvel ezelőtt meggyilkolt moszkvai újságírónőt, Anna Politkovszkaját. A Vlagyimir Putyin orosz elnök és a Kreml csecsenföldi politikájának bírálójaként híressé lett asszony
2007. november 26. hétfő 11:17 - Hírextra
"Bátorságáért és erkölcsi integritásáért" posztumusz elismerésben részesítik Németországban a tavaly októberben moszkvai lakása előtt agyonlőtt orosz újságírónőt, Anna Politkovszkaját. A müncheni egyetem díszünnepélyén a meggyilkolt zsurnalisztanő fia veszi át a - 10 ezer euróval dotált - Scholl-Testvérek Díjat. A 25 éves Hans Schollt és 22 esztendős hugát, Sophie-t a nácik 1943-ban végezték ki, mert a sztálingrádi vereség után a hitleri vérontás ellen röpcédulákat terjesztettek.

Politkovszkaja nem csak utolsó könyvében az "Orosz napló"-ban leplezte le a putyini politika valódi céljait, hanem számos újságcikkben és pódiumbeszélgetésen is tiltakozott a Kreml emberi jogokat és sajtószabadságot sértő, agresszív magatartása ellen.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását