2024. április 18. - Andrea, Ilma

Követi hangulatunkat a hotelszoba

A berendezés minimalista. Alacsony ágy, hosszú asztal, ultralapos tv, és egy falnyi ablak. A szoba titka éppen az utóbbiban van. Ugyanis aki végighúzza a kezét rajta, az tetszése szerint változtathatja a kívülről jövő fény tónusait az erős napsütéstől a h
2007. november 26. hétfő 10:06 - Hírextra
A legnagyobb európai elektronikai cég, a Philips Simplicity-programjának ez a legújabb ötlete, amely a jövő év elején már valósággá válik a holland Citizen M szállodahálózatban. Az első ilyen "fenntartható luxus"-szállodája ekkor jelenik meg az amszterdami Schipol repülőtéren. "Szerény" árakat ígérnek benne, mivel 50 százalékos megtakarítást várnak a kliensek preferenciáinak komputerizált teljesítése útján.

Terveik szerint egy Moodpad memorizálja majd a kliens kívánságait a fényt, a háttérzenét, a hőmérsékletet illetően, de ha a szoba lakója megérkezve mást akar, a fenti módon könnyen hangulatához igazíthatja környezetét.

A cégnek más téren is vannak újító ötletei. Demonstrációjukra felszereltek egy kórházi szobát, ahol egy szívműtéten átesett ember fekszik. Mivel sokáig bent kell lennie, olyan feltételeket teremtettek a számára, hogy könnyen tudjon kommunikálni a külvilággal. Ezt a problémát egy digitális citofonféleséggel gondolták megoldani. Gyógyulása elősegítése érdekében beépítettek egy panelt, amely kivilágosodik, amikor a szobába belép az orvos és kivetíti a páciens minden fontos adatát hőmérsékletétől, szívverésétől a vérnyomásáig. Egy szenzorokkal ellátott, a nap 24 órájában működő monitor szolgáltatja ezeket az adatokat.

A tervezők hasonló monitort gondoltak ki terhes nők számára, amely lehetővé teszi a házi ekográfia elkészítését és a magzat négydimenziós képének megjelenítését.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását