2024. május 3. - Tímea, Irma

Rohamrendőrök lepték el a belvárost

Rohamrendőrök lepték el Szentpétervár belvárosát, hogy megakadályozzák a vasárnapi nem engedélyezett kormányellenes tüntetést. Oroszországban egy hét múlva tartják a parlamenti választásokat.
2007. november 25. vasárnap 13:36 - Hírextra
A rendőrök egymástól öt méterre, sort alkotva álltak fel a belvárosban lévő Nyevszkij sugárúton. A környéken több rendőrrel teli teherautó is várakozik.

A tüntetésre néhány ezer embert várnak. A tervek szerint odavonulnak a Téli Palotához, ahhoz az épülethez, amely a bolsevikok hatalomra kerüléséig a cár téli rezidenciája volt. A rendőrség azonban a felvonulást nem engedélyezte, csak ahhoz járult hozzá, hogy tömeggyűlést rendezzenek egy másik téren.

Szombaton Moszkvában 2 ezren vettek részt egy hasonló demonstráción. A megmozdulást feloszlatták, több embert előállítottak, köztük Garri Kaszparov egykori sakk világbajnokot is. Kaszparovot még szombaton 5 nap börtönre ítélték.

Oroszországban jövő vasárnap tartanak parlamenti választásokat. Az előrejelzések szerint az orosz elnök, Vlagyimir Putyin pártja, az Egyesült Oroszország a szavazatok körülbelül kétharmadára számíthat. Az ellenzék szerint Oroszország ismét egy szovjet típusú, egypártrendszerű irányítás felé halad.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását