2024. május 2. - Zsigmond

Alicia Keys új lemezzel jelentkezett

A 21. század kitűnő hangú énekesnője, Alicia Keys eddig sem panaszkodhatott a mellőzöttségre, s most As I Am című legújabb lemezével ismét a listák tetejére kapaszkodott a héten.
2007. november 25. vasárnap 10:27 - Hírextra
A 27 esztendős, csodaszép amerikai rhythm&blues énekesnő eddig nem nagyon kényeztette el lemezekkel rajongóit, s fellépéseit sem vitte túlzásba. A múlt héten megjelent As I Am sorlemezei között még mindig csak a negyedik és válogatásokból is mindössze néggyel büszkélkedhet. Tény ugyanakkor: eddig egyik lemezével sem vallott szégyent. A 2001-ben megjelent Songs In a Minor a Billboard 200-as listájának, valamint a rhythm&blues-listájának az éllovasa volt, ezen kívül számos országban került az élre. Ugyanez elmondható a következő korongjairól, a Diary of Alicia Keysről, valamint az Unpluggedról - most már új korongjáról is.

Az As I Am-ből megjelenése ót eltelt egy héten több mint hétszázezer darab fogyott (a magyar kiadóknak bizony nagyon sok élvonalbeli előadó lemezét kellene összepakolni ilyen példányszám eléréséhez...) Alicia lemeze produkálta a legjobb eladási eredményt Norah Jones 2004-es Feels Like Home című korongja óta.

Ráadásul az album No One című dala is csúcsra került - egyelőre a Billboard 100-as listáján, de a beharangozott turnék nyilván meghozzák a vásárlók kedvét más országokban is. Nem szabad elhallgatni, hogy a No One már hat hete vezeti a rhythm&blues és hip-hop dalok mezőnyét, klipje naponta többször feltűnik a zenés csatornákon.

Alicia a rhythm&blues szelídebb vonulatának kiválósága. Az a Clive Davis fedezte fel, aki az Arista kiadó sztárproducereként többek között Carlos Santanát és Bruce Springsteent indította útnak, s mindig jó volt a szimata a fekete műfajokban is. Az Arista 1998-ban szerződtette Aliciát, aki később követte pártfogóját új kiadójához, a J. Recordshoz is.

A New Yorkban született Alicia Keys nyolc éves korában került közeli kapcsolatba a
zenével. Az ének mellett kitűnően zongorázik, első saját dalát 14 éves korában írta.

A közönség ítéletét tükröző listás helyek mellett a szakmai elismerés sem maradt el, hiszen az a bizonyos 2001-es első lemeze öt Grammy-díjat hozott számára. Az új album alkotói és kiadója csak most sajnálhatják, hogy nem két hónappal korábban léptek a piacra, mert jó esélye lett volna a díjra vagy díjakra.

A Grammy mellett American Music Awards, Brit Awards, Soul Train MTV Europe, Billboard-díjak is sorakoznak az énekesnő vitrinjében.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását