2024. április 28. - Valéria

Katonai behívók kézbesítése

Pénteken is több nyugat-bácskai településen kézbesítettek katonai behívókat. A magyarokat nyugtalanítja, hogy Koszovó végső státusának meghatározásakor, december 10-e körül kell megjelenniük a katonai ügyosztályokon. A balkáni háborúk idején is így hívták
2007. november 24. szombat 08:04 - Hírextra
A Magyar Szó napilap értesülései szerint a nyugat-bácskai Bácskertesen, Szivácon és Bezdánban is pénteken kezdték kézbesíteni a behívókat. A helyiek elmondása szerint 30 és 45 év közötti férfiakat hívnak be, december 10-ére. A koszovói vezetők akkor kiálthatják ki a szerbiai tartomány függetlenségét. A vajdaságiak félelme a kilencvenes évek balkáni háborúira nyúlik vissza, amikor 1991-ben ehhez hasonlóan hívták be a magyarokat, és onnan a harctérre vitték őket.

A Szerbiai Hadsereg közleménye szerint semmi rendhagyó nem történik. Mint közzétették: a hadsereg szervezésében bekövetkezett változások miatt küldik a behívókat, a tartalékos állományt fiatalítják, megszüntetnek egyes katonai beosztásokat, és újakat határoznak meg. A kiküldött behívókról pontos számáról nem szolgálnak az illetékesek.

Kedd óta több nyugat-bácskai településen kézbesítettek behívókat, amelyben a tartalékos állományban lévőket, és más, a katonai szolgálatukat már letöltő férfiakat hívnak a katonai ügyosztályra. Több vajdasági magyar, német, és horvát kapott már behívót az elmúlt napokban. Vannak közöttük, akik nem hajlandók ezt átvenni, őket, ha kell, előállítják.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását