2024. április 28. - Valéria

Szolidaritási nap Jeruzsálemben

Szolidaritási napot tartottak kedden Jeruzsálemben, hogy megemlékezzenek a Gázai övezet határán 2006-ban elrabolt Gilád Salitról.
2010. április 27. kedd 23:17 - HírExtra
Több tízezren tartottak gyűléseket az utcákon, iskolákban és egyetemeken egy beér-sevai diák felszólítására, aki a Facebookon keresztül kért fel mindenkit, hogy öltözzék fehér ruhába és ezzel fejezze ki együttérzését a közel négy éve fogságban lévő katonával. A résztvevők egyes helyeken léggömböket engedtek a magasba.

Tel-Aviv környékén egy gyűlésen meghívottként felszólalt Noam Salit, az elrabolt túsz apja is, aki megrótta a hatóságokat, amiért még nem tudták kiszabadítani a fiát. "Felháborító azok hallgatása Giládról, akik harcba küldték" - mondta.

A fiatal katonát 2006. június 25-én fogta el három palesztin fegyveres csoport, és a kiszabadítását célzó közvetett tárgyalások a Hamász és Izrael között eddig nem vezettek eredményre, mert a felek nem jutottak dűlőre a cserébe elengedendő palesztin foglyok kilétéről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását