2024. május 30. - Janka, Zsanett

Villany nélkül Karcagon

Karcagon az idén 109 családnál kapcsolta ki az áramot a szolgáltató tartozás miatt, a helyi romavezető a kisebbségi ombudsmanhoz fordult segítségért, aki arra kérte a város önkormányzatát, dolgozzon ki adósságkezelési programot - írta pénteki számában az
2007. november 23. péntek 11:22 - Hírextra
A zömében a karcagi déli külvárosában élő, áramot nélkülözők között vannak olyanok, akik már hosszú ideje nem fizetik ki a havi számlát, de akadnak csupán néhány tízezer forinttal adósok is.

A Szolnok megyei napilap írása szerint Varga István, a helyi cigány kisebbségi önkormányzat elnöke a nemzeti és kisebbségi etnikai jogok országgyűlési biztosához fordult segítségéért. Arra hivatkozott, hogy a családokban sok a kiskorú, ők este, sötétben nem tudnak tanulni, ezzel sérülnek a gyermeki jogok.

Kállai Ernő válaszlevelében azt javasolta, hogy a karcagi önkormányzat mérje fel a családok helyzetét, és dolgozzon ki adósságkezelési szolgáltatást. Fazekas Sándor polgármester elmondta: az önkormányzat jelenlegi költségvetési helyzetében csak tanácsadással tud segíteni, mert pénzzel nem, mert forrásait nagy mértékben elvonták - olvasható a lapban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását