2024. május 8. - Mihály

Meghosszabbították a laptopprogramot

Az év végéig meghosszabbítják az "Adj Egyet és Kapj Egyet" programot, amelynek keretében az egyesült államokbeli és kanadai vásárlók december 31-éig 399 dollárért (mintegy 69 ezer forintért) juthatnak hozzá a "százdolláros" laptophoz, és az árkülönbözetbő
2007. november 23. péntek 16:47 - Hírextra

A Minden Gyermeknek Laptopot (OLPC) kezdeményezés keretében eredetileg a november 12. és 26. közötti időre meghirdetett akciót a vásárlók kérésére hosszabbították meg, akik szerint a jótékonykodásban való részvételhez több időre van szükség - mondta Nicholas Negroponte, a program ötletgazdája.

A zöld-fehér XO masinák kurblizással vagy napenergiával is feltölthetők. A tervezéskor figyelembe vették, hogy olyan helyre kerülnek, ahol a gyerekek gyakran a szabad ég alatt tanulnak, ezért strapabírók, vízállók és a képernyőjük napfényben is olvasható.

A jelenleg 188 dollárba (32 600 forintba) kerülő "százdolláros" laptop sorozatgyártása számos potenciális vásárló határozatlansága miatt csak e hónap elején kezdődhetett meg. Nicholas Negroponte 2005 szeptemberében még azt mondta, hogy 2006-ban valószínűleg 5-15 millió XO laptopot fognak legyártani, s a következő évben 100 millió darab készül el.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását