2022. augusztus 9. - Emőd

Nagy hálát adtak - óriáspulyka a nyárson

33 kilós pulykát sütött egy minnesotai férfi hálaadás napjára testvéri versengésben. Rich Portnoy ezzel bő húsz kilóval vert rá Andra Portnoyra, a húgára, akinek idei pulykája alig 12 kilós volt.
2007. november 23. péntek 13:56 - Hírextra
Tavaly a "hugi" nyert 21,6 kilós madarával, fivére csak 14 kilósat tudott beszerezni. A két testvér már jó pár éve verseng a gigászi pulykákért.

Az idei megmérettetésre a fivér nem sajnálta a fáradtságot, hogy felkeresse a Minnesotai Pulykatenyésztők Szövetségét, akik azután segítettek neki hozzájutni egy 39 kilós példányhoz. A pulykagigász azonban nem fért be Rich Portnoy különlegesen nagy sütőjébe, ezért a férfi kénytelen volt lefaragni belőle sütés előtt, így lett 33 kilós. 15 órán át puhult és sült a hatalmas madár, de végül jó ízű lett - legalábbis szakácsa szerint.

Rich Portnoy és felesége összesen 26 főre terített, de mivel nem voltak biztosak abban, hogy ehető lesz az elefántnyi pulyka, sütöttek egy 9 kilósat is udvari grillezőn biztonsági tartaléknak. Mivel azonban a nagy is jól "sült el", a vendég lett kevés: százan is jóllakhattak volna.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását