2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Deutsch-Für tévedett

Nem végzett a kórházi napidíjról szóló népszavazáshoz érkezett aláírások hitelesítésével az erre hivatott Közigazgatási és Elektronikus Közszolgálatatások Központi Hivatala (KEKKH). Deutsch-Für Tamás, a Fidesz elnöki kabinetfőnöke csütörtökön jelentette b
2007. november 23. péntek 10:27 - Hírextra

Ez az információ azonban csak a hivatal fideszes delegáltjának információin alapszik, az Országos Választási Bizottság (OVB) a hitelesítés végéről nem kapott hivatalos értesítést.

Szigeti Péter, az Országos Választási Bizottság vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta, hogy őt levélben értesítette Orbán Viktor a Fidesz és Semjén Zsolt, a KDNP elnöke, hogy ebben a kérdésben befejeződött a hitelesítés. A levélben arra hivatkoztak, hogy ezt az információt a hitelesítést végző szervezet fideszes delegáltjától kapták.

Valójában akkor válik hivatalossá az aláírások hitelesítésének végeredménye, ha erről az adatfeldolgozók hivatala értesíti az OVB-t. Ez nem történt meg, és nem azért, mert még nem érkezett meg az erről szóló dokumentum, hanem mert nem végeztek még a munkával. Erre egyébként december 8-ig van ideje a KEKKH-nak.

Mint a Független Hírügynökség már hírül adta, csütörtökön Deutsch-Für Tamás sajtótájékoztatón jelentette be, hogy a kórházi napidíjjal kapcsolatos kérdésben befejeződött a hitelesítés.

Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását