2024. április 25. - Márk

Baloldali eszmecsere

Dr. Gurmai Zita az Európai Szocialista Párt Nőszervezetének elnökeként részt vett a Szófiában megrendezett európai szocialista tanácsülésen. A csúcstalálkozó, mely stílszerűen egy új uniós tagország fővárosban került megrendezésre, az európai baloldali po
2007. november 23. péntek 15:50 - Hírextra
A 2008-as év igen jelentős, hiszen ez lesz az első év, amikor Európa ekkora létszámmal és teljes jogú tagokkal fog működni.

A képviselőasszony aktívan részt vett a programokban. A plenáris ülésen- miután felköszöntötték, mint az év európai parlamenti képviselőjét- beszámolt a tavaly decemberben elindított gyermekgondozási kampányról. Újabb feladatként pedig elindította a diszkriminációval foglalkozó kampányt.

Elnökölt a "Demokrácia és Sokszínűség" témákkal foglalkozó munkacsoport ülésén, ahol felszólalt az Európai Szocialista Párt Manifesto kampányáról rendezett vitán is. A Manifesto 4 különböző elemet tartalmaz, úgy mint: Demokrácia és Sokszínűség, Új Szociális Európa, Védjük meg a Földet program, az Unió a Nagyvilágban. A nyilatkozat célja, hogy ezekben a kiemelt témákban létrejöjjön a konzultáció az állampolgárokkal.

Gurmai Zita tájékozódott a bolgár belpolitikai helyzetről is- előadást tartott az Európai Parlament szófiai tájékoztatási irodájában. A programsorozat zárásaként pedig a képviselőasszony levezette a "Nők az irányításban" címmel indított vitát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását