2024. május 2. - Zsigmond

Demszky a futóversenyek mellett

Demszky Gábor nem ért egyet a Városfejlesztési és Városüzemeltetési Bizottság szerdai döntésével, amely szerint egyetlen budapesti futóverseny sem kapna közterület-használati engedélyt 2008-ban - közölte a Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya az MTI-vel.
2007. november 22. csütörtök 18:40 - Hírextra
A főpolgármester ezért arra kéri a bizottságot, hogy tárgyalja újra a kérdést. Ha a bizottság ezt követően is a tiltást támogatja, Demszky Gábor felfüggeszti a bizottság határozatát, és az ügyben a döntést a közgyűlés jogkörébe utalja - áll a hivatal MTI-hez eljuttatott közleményében.
A főpolgármester szerint a többnyire hétvégén tartott versenyek valóban nehezítik a közlekedést, de az okozott kellemetlenségek elhanyagolhatók ahhoz képest, hogy a rendezvényeknek milyen jelentős szerepük van a város életében.

A Főpolgármesteri Hivatal sajtóosztálya közölte: a maratonra és a félmaratonra 2007 szeptemberében 53 országból több mint 2.700 külföldi amatőr futó nevezett; a két esemény összesen 21.000 vendégéjszakát jelent a főváros turizmusa számára. A főváros számításai szerint a Budapestre érkező futó célturisták több mint 600 millió forintot költöttek idén.

A Fővárosi Önkormányzat városfejlesztési és városüzemeltetési bizottsága szerdán arra hivatkozva nem járult hozzá a jövő évi utcai futóversenyek közterület-használati engedélyéhez, hogy azok túl nagy gondot okoznak a főváros közlekedése számára.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását