2024. április 20. - Tivadar

Aggódik az SZDSZ

Közgyűlési támogatást ajánl Eger jobboldalhoz kötődő polgármesterének az SZDSZ a szélsőjobb kiszorítása érdekében - jelentette be csütörtökön a párt Heves megyei alelnöke. Az együttműködésnek még a helyi média, elsősorban a városi televízió függetlenségén
2007. november 22. csütörtök 18:36 - Hírextra
A politikus emlékeztetett arra, hogy a közgyűlésben sokszor csak a MIÉP-ben politizáló Schneider Tamás szavazatával biztosítható a polgármester mögött álló önkormányzati többség.

Ebben a helyzetben fordulhatott elő - folytatta -, hogy november 17-én, a képviselő közreműködésével Eger utcáin masírozott egy újfasiszta jelképrendszert megjelenítő, úgynevezett hagyományőrző csoport.

Ugyanakkor jelenleg gyakorlatilag működésképtelen a város önkormányzata, hiszen az Egri Lokálpatrióta Egylet (ELE) által jelölt, megválasztásakor a teljes jobboldal támogatását élvező polgármester, a többség biztosítása érdekében folyamatos politikai alkukra kényszerül. Ez pedig a szakmai munka kárára válik.

Ilyen körülmények között ajánlja fel támogatását az SZDSZ. Nem pozíciókért vagy kiváltságokért cserébe, hanem Egerért, a demokráciáért érzett felelősség alapján - mondta Gyurkó Péter.
Egerben nyolc évi szocialista-szabad demokrata városvezetés után választották polgármesterré Habis Lászlót. A közgyűlésben az ELE-nek három, az MDF-nek egy képviselője van, míg a Fidesz-KDNP-Vállalkozók Pártja-Jobbik összefogás kilenc politikust juttatott a testületbe. Ugyanakkor a szocialisták kilenc, a szabad demokraták pedig három mandátummal rendelkeznek.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását