2024. április 18. - Andrea, Ilma

A Hír Tv részben pert nyert

Részben pert nyert a Hír Televízió az Országos Rádió és Televízió Testülettel (ORTT) szemben - tájékoztatta az MTI-t a Fővárosi Ítélőtábla sajtófőnöke csütörtökön a táblabíróság döntéséről, amely jogerősen félmillió forintra mérsékelte a televíziós műsors
2007. november 22. csütörtök 15:56 - Hírextra
A Fővárosi Ítélőtábla szerdán született határozatával helyben hagyta a Fővárosi Bíróság korábbi ítéletét - tette hozzá Felkai György.

Az ORTT tavaly szeptember 20-án indított hatósági vizsgálatot; ennek során áttekintette hét műsorszolgáltató (a Kossuth Rádió, a Hír Televízió, a Magyar ATV, az RTL Klub, a Duna Televízió, a TV2 és az Echo TV) az MTV-székház ostromának idején, előző este és éjjel adott programját.

A testület ezután a Hír Televíziót a médiatörvényben lehetővé tett legnagyobb, egymillió forintos bírsággal sújtotta, mivel megsértette a tényszerű és tárgyilagos tájékoztatást, valamint a Magyar Köztársaság alkotmányos rendjének tiszteletben tartását előíró médiatörvény-passzusokat.

A határozatot a Hír Televízió bíróságon támadta meg. A keresetnek a Fővárosi Bíróság márciusban részben helyt adott: félmillióra csökkentette a bírságot.

A Fővárosi Ítélőtábla ezt a döntést hagyta helyben. A jogerős ítélet szerint a felperes tudósítója nem vonta kétségbe az alkotmányos alapjogok létét és az érvényre juttatásukat biztosító intézményeket, ahogy a parlamentáris demokrácia működésének rendező elveit, intézményeit sem. Ugyanakkor kimondta: a műsorfolyam összességében a Hír Televízió adós maradt a tényszerűség és a tárgyilagosság követelményének teljesítésével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását