2024. március 29. - Auguszta

Útlezárnak a vegyiparból is

A Vegyipari Munkavállalók Független Szakszervezete (VMFSZ) csatlakozott a Liga által meghirdetett demonstrációhoz, ezért szerda reggel 9-től 11 óráig félpályás útlezárást tartanak Borsodban, a 26-os számú főúton, a kazincbarcikai vegyipari társaság szomsz
2007. november 21. szerda 12:40 - Hírextra

A Miskolc felé vezető útszakaszon 37 autó rendőri felvezetéssel sorakozott fel reggel. A vegyipari szakszervezeti tagok - mintegy 150 fő - megkülönböztető mellényben álltak autóik mellett, sok járműn zászló jelezte a Liga-tagságot. A 26-os főút nagy személy- és kamionforgalma miatt gyorsan feltorlódott a sor, de az autósok különösebben nem bosszankodtak, a szabad félpályán irányítással, váltakozva ugyan, de akadálytalanul haladt a forgalom.

A tiltakozó akcióra Tiszaújvárosból is érkeztek vegyipari dolgozók - mondta az MTI-nek a helyszínen Salagvárdi Gábor, a VMFSZ elnöke. Hozzátette, hogy az útzár után a budapesti tüntetésre autóbuszt indítanak.

Úgy fogalmazott, hogy több mint tíz éve leveleznek a "mindenkori hatalom képviselőivel" annak érdekében, hogy a vegyipart, az egészségi ártalomnak kitett műszakos munkaköröket ismerjék el, mint kedvezményre jogosító munkakört. Évek óta csak ígérgetések voltak, "utólagosan úgy tűnik, hogy folyamatosan hazudtak, mert már régen tudták, hogy a kihalásos taktikát fogják követni. Új szakmáknak, munkaköröknek az esélyt sem adják meg a listára kerüléshez" - közölte az elnök.

Véleménye szerint a vegyipari dolgozók a legnagyobb kárvallottjai, vesztesei a nyugdíjrendszer átalakításának. A félpályás útzárral szeretnék felhívni a figyelmet a vegyiparban dolgozók problémáira, "1.400 veszélyes, káros anyaggal dolgozunk és nem milligrammokban, hanem tonnákban. Akármilyen jó a technológia, óhatatlan, hogy ne kerüljön ki" - fűzte hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását