2024. május 6. - Ivett, Frida

Sok a riasztás

A vasárnap délelőtti órákban további mintegy ötven riasztást kaptak a tűzoltók a szélvihar miatt; a főleg az ország északi részét érintő viharban személyi sérülés nem történt, a nyugati területeken azonban még erősebb széllökések várhatók.
2008. január 27. vasárnap 13:40 - Hírextra
Elsősorban az ország északi és dunántúli megyéiben riasztották a tűzoltókat letörött, illetve vezetékekre dőlt faágak miatt, tartós áramkimaradás, illetve közlekedési fennakadás azonban sehol nem volt - mondta a szóvivő.

Hozzátette, hogy átmeneti áramkimaradásokra lehet számítani, amíg a tűzoltók javítják a vezetékeket vagy transzformátorokat.

Veszprém, Fejér és Komárom megyében az Országos Meteorológiai Szolgálat jelzése szerint a kora délutáni órákban erős, 120 kilométer/órás széllökésekre lehet számítani - hívta fel a figyelmet a piros jelzésre Dobson Tibor, hozzátéve, hogy emiatt fokozott figyelemre van szükség az utakon.
Kitért arra, hogy az erkélyről, udvarból érdemes a könnyen mozdítható tárgyakat fedett helyre vinni, és a viharos szélben nem célszerű az utcán tartózkodni, a lakosság ellátását, lakhatását érintő rendkívüli veszélyhelyzet azonban nincs.

Kora reggel Dobson Tibor arról tájékoztatta az MTI-t, hogy hetven-nyolcvan riasztást kaptak a tűzoltók vasárnapra virradóan országszerte a szélvihar miatt.

Ez a szám a mindenkori átlagnak körülbelül másfélszerese. Az esetek túlnyomó többsége az északi megyékben történt, Győr-Moson-Soprontól Borsod-Abaúj-Zemplénig. Emberéletben nem esett kár, még sérülésről sem tudnak - mondta akkor a szóvivő.

A riasztások oka éjszaka is többnyire fakidőlés, ágleszakadás, utcai elektromos vezeték zárlata volt, vagy az, hogy a szél feltépett egy bádogtető-darabot.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását