2024. május 5. - Györgyi

Túl hosszú szoknyájáért rúgták ki

"Szoknyahossz-politikájának" felülvizsgálatára kötelezte egy ottawai repülőtér munkáltatói szervezetét a Québec-i munkaügyi bíróság kedden. A Pearson reptér ugyanis még augusztus végén felfüggesztette állásából egyik dolgozóját, mert az az egyenruhától el
2007. november 21. szerda 07:30 - Hírextra
A vita azon robbant ki, hogy a reptér biztonsági ellenőreként dolgozó Halima Muse az előírtnál hosszabb szoknyában volt csak hajlandó munkába állni. A 33 éves asszony ugyanis hithű muzulmán és a térdig érő szoknya helyett csakis a bokát is takaró, bő szoknyát akart viselni.

A vallási okokra hivatkozó nővel a repülőtér vezetése napokig próbált egyezkedni. A vezetőség által szintén elfogadhatónak tartott nadrágos egyenruhát Muse azért nem akarta, mert abban láthatóak a test vonalai, ezért az iszlám szigorú előírásainak az sem felel meg. Megjegyzendő, hogy a nő már évek óta dolgozott ugyanott, de csak idén nyáron jelezte először, hogy az egyenruha térdközépig érő szoknyája nem felel meg vallása előírásainak. Az úgynevezett muszlim fejkendőt már eddig is hordta és azzal a munkáltatónak sem volt semmi baja.

Augusztus végén, amikor nyilvánvalóvá vált, hogy Muse kizárólag a hosszú és bő szoknyát hajlandó felvenni, a reptér vezetése úgy döntött: felfüggeszti állásából a nőt és közösen fordulnak a munkaügyi bírósághoz.

A testület most azt mondta ki, hogy a hosszú szoknya, amennyiben ugyanolyan anyagú és szabású, mint az egyenruha többi része, az előírásoknak megfelelő öltözék, ezért az asszonyt vissza kell venni a munkába, a hosszú szoknyával együtt, és később megállapítandó mértékű kompenzáció jár neki a felfüggesztett három hónapra.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását