2024. május 26. - Fülöp, Evelin

Telefonon beszélt a két elnök

George Bush amerikai elnök kedden felhívta telefonon Vlagyimir Putyin orosz elnököt, hogy a közel-keleti békefolyamatról és a kelet-európai amerikai rakétavédelmi-rendszerről beszéljenek - jelentette be a Fehér Ház egyik szóvivője.
2007. november 21. szerda 07:18 - Hírextra
"Bush elnök megköszönte Putyin elnöknek, hogy segíti és támogatja az izraeliek, palesztinok és a nemzetközi közösség között zajló folyamatot" - mondta szóvivő. " A két vezető röviden egyeztetett a rakétavédelmi rendszerről és kifejezték szándékukat, hogy tovább dolgoznak ezen a témán" - tette hozzá a Fehér Ház tisztségviselője.

Az orosz elnöki hivatal közleménye szerint a két politikus a jövő heti, Maryland állambéli annapolisi konferencia előkészületeiről és "aktuális stratégiai kérdésekről" tárgyalt.

Bush amerikai elnök néhány órával azután hívta fel Putyint, hogy az orosz elnök kedden utasította tábornokait, fokozzák a nukleáris arzenál harckészültségét. Az orosz elnök szerint a NATO fitogtatja erejét, ezért Oroszországnak egyértelművé kell tennie, hogy meg tudja védeni magát.

Oroszország és a NATO viszonya nagyon feszültté vált az elmúlt hónapokban. Az Egyesült Államok rakétavédelmi rendszer kiépítését tervezi Kelet-Európában, amelyet Moszkva ellenez. Washington az iráni fenyegetettséggel indokolja terveit, de Putyin elnök szerint a rendszer Oroszországot fenyegeti.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását