2024. április 24. - György

Kék szalaggal a sztrájk mellett

Bár az Egészségügyben és Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (EDDSZ) nem szervezett Borsodban munkabeszüntetést, kék szalag viselésével fejezik ki a Liga által kitűzött célok iránti szolidaritásukat - mondta az MTI-nek Tarr Sarolta, a Borsod-Abaúj
2007. november 21. szerda 13:58 - Hírextra

Közölte: a "Társadalmi Szolidaritás Napján" támogatásukat és együttérzésüket fejezik ki a sztrájkoló és demonstráló dolgozókkal.

A részletek kapcsán hozzátette: tiltakoznak a MÁV szárnyvonalak bezárása ellen - amely "nem más, mint a vasút, a kistérségek tudatos leépítése, rombolása" -, valamint az egészségbiztosítás üzleti alapokra helyezése ellen, amely során piaci áron juthatnak majd a betegek olyan szolgáltatásokhoz, amire eddig a társadalombiztosítási befizetéseik alapján jogosultak voltak.

Véleménye szerint a több-biztosítós rendszer bevezetése katasztrofális társadalmi, gazdasági és népegészségügyi következményekkel jár, ezért felszólítják az országgyűlési képviselőket, hogy "tegyenek eleget esküjüknek, és ne szavazzák meg az egészségbiztosítás privatizációját".

Tarr Sarolta azt is elmondta, hogy a kórház épületére egyetértésük jeléül kitűzték a kék színű zászlót, emellett a dolgozók is kék szalagot viselnek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását