2024. április 29. - Péter

Bibliakiállítás a börtönben

Bibliakiállítást rendeznek a Biblia évéhez kapcsolódóan a Budapesti Fegyház és Börtön B objektumában a Mogyoródi úton, amelyet Magyarné Balogh Erzsébet, a Református Misszió Központ vezetője nyit meg kedden - tájékoztatta L. Molnár István börtönlelkész hé
2008. március 17. hétfő 18:44 - Hírextra

Elmondása szerint az ökumenikus rendezvénynek - amelynek megnyitóján részt vesz többek között a Máltai Szeretetszolgálat is - az a célja, hogy megismertesse a Bibliát a fogvatartottakkal, s ennek jegyében a református börtönmisszió már korábban is kiosztott közöttük mintegy 1.500 Szentírást.
A tárlaton megtekinthető a Károli Gáspár-féle 1590-ben kiadott Biblia hasonmás kiadása, a Luther-Biblia másolata, a legújabb példány pedig 2004-es keltezésű. A kiállított darabok közül kiemelhető a Tóra egy részletének pergamenre írt másolata, illetve a bibliai vonatkozású kódexek másolatai is - közölte L. Molnár István.

A börtönlelkész szerint a Biblia alkalmas arra, hogy összefogja az embereket, egyik legfontosabb üzenete pedig az, hogy Isten minden bűnösnek megbocsát, ha bűnbánatot tart. Az elítélteknek viszont éppen abban segít, hogy ha visszatérnek a civil életbe, könnyebbé váljon számukra az újrakezdés. Meglátása szerint a bűnözés visszaszorításában is nagy szerepe lehet a börtönmissziónak, amelynek egyik epizódja ez a Bibliakiállítás.

A huzamosabb ideig tartó Bibliakiállítást minden egyház börtönmissziója felhasználhatja a későbbiekben előadások tartására, amelyet csoportosan, lelkészek segítségével látogathatnak meg a bentlakók. Ezenkívül természetesen a mintegy 1.300 rabra vigyázó 500 börtönalkalmazott is megtekintheti a kiállítást.

L. Molnár István beszámolt arról, hogy évente száz missziós látogat hozzájuk, most húsvétra pedig énekkart várnak, amelyet szeretetvendégség kísér.

A Biblia évéhez kötődően a Fejér megyei baracskai börtönben is tartottak már Bibliakiállítást január-február folyamán.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását