2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Gyurcsány elfogadta a jelöltet

Gyurcsány Ferenc miniszterelnök elfogadja az SZDSZ jelölését az új gazdasági miniszter személyére - erről Daróczi Dávid kormányszóvivő beszélt Tallinnban magyar újságírók előtt. Hozzátette: Kákosy Csaba legkésőbb december 17-ig átveheti a gazdasági tárca
2007. november 21. szerda 11:44 - Hírextra
A szóvivő elmondta: a váltás első sorban attól függ, hogy az új minisztert milyen gyorsan tudják meghallgatni a Parlament szakbizottságai. Kóka János a nyáron jelentette be, hogy távozik a GKM éléről. 

A kormányszóvivő Garamhegyi Ábel államtitkár távozásával kapcsolatban azt mondta: nem hagyja el a tárcát, hanem kormánybiztosi és szakállamtitkári feladataira fog koncentrálni a jövőben. Utódjával kapcsolatban Daróczi Dávid kiemelte: egyelőre nem kapott a kormány javaslatot az SZDSZ-től, hogy ki kövesse Garamhegyit a poszton.


A magyarországi sztrájkkal kapcsolatban a szóvivő azt mondta: egyelőre várják az adatokat, és majd csak az információk birtokában értékelik a munkabeszüntetést. Emlékeztetett arra is, hogy a legnagyobb szakszervezetek nem vesznek részt a megmozdulásban, sőt: maguk hangsúlyozták azt, hogy külön kell választani a szakszervezeti munkát a politikától.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását