2024. május 2. - Zsigmond

Börtönben a soknejű szektavezér

Nemi erőszakban való segédkezésben találta bűnösnek a bíróság Warren Jeffs mormon szektavezért, aki arra kényszerített egy 14 éves lányt, hogy feleségül menjen az unokatestvéréhez.
2007. november 21. szerda 19:33 - Hírextra

Az 51 éves Jeffs a mormon egyházból kivált, magát az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyháza néven említő csoport "prófétája".

A Utah szövetségi állam fővárosától, Sant Lake Citytől 500 kilométerre délnyugatra fekvő Saint George-ban lefolytatott tíznapos perban a bíróság két vádpontban is bűnösnek találta a "prófétát", aki így öt évtől életfogytiglanig terjedő börtönbüntetéssel sújtható.

A férfit, aki szerepelt a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) által felállított legkeresettebb személyek tízfős listáján, 2006 októberében vették őrizetbe a Nevada állambeli Las Vegasban.

A felperes, akinek nevét nem tették közzé, kijelentette: a "próféta" rákényszerítette, hogy férjhez menjen 19 éves unokatestvéréhez.

Jeffst Arizona államban is körözik egy kiskorún 2002-ben elkövetett nemi erőszak és többrendbeli nemi erőszakban való segédkezés miatt.

A többnejűség tilos az Egyesült Államokban, Utah államban pedig 1890-ben hagytak fel vele a mormonok, amikor Utah még nem volt része az államszövetségnek. Az Utolsó Napok Szentjei Jézus Krisztus Fundamentalista Egyházának néven ismert csoport ezután vált ki a mormon közösségből.
A utahi hatóságok becslése szerint mintegy 37 ezer poligám család él ma is a szövetségi államban. Az igazságszolgáltatás bünteti a poligámiával kapcsolatos bűncselekményeket, mint például a házasságra kényszerítést.

Warren Jeffsnek negyven felesége és legalább hatvan gyereke van. Az általa vezetett, mintegy 10 ezer követőt számláló szekta Amerika egyik elszigetelt szegletében, a nyugat-amerikai Utah államban lévő Hildale, valamint az arizonai Colorado City környékén éli háborítatlan életét, saját törvényei szerint.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását