2024. április 19. - Emma

Rudi Zoltán megpályázza az elnökséget

Indul a Magyar Televízió (MTV) elnöki posztjára kiírt pályázaton a tisztséget jelenleg betöltő Rudi Zoltán. Ezt az elnök maga jelentette be egy keddi budapesti sajtótájékoztatón.
2007. november 20. kedd 15:45 - Hírextra

Mint monda, hétfőn vásárolta meg a pályázati csomagot, a lépést pedig kedd reggel már be is jelentette egy vezetői értekezleten.

"Meggyőződésem, hogy az elmúlt négy év sikeres volt" - mondta, hozzátéve, az intézmény gazdasági stabilizálása után most "az építkezés" ideje következik.

"Tudjuk, hogy mit fogunk csinálni, és azt is tudjuk, hol fogjuk csinálni" - jelentette ki az MTV március elejéig hivatalban lévő vezetője, azt hangsúlyozva, hogy az új, óbudai gyártóbázis olcsóbban és kényelmesebben működtethető lesz, mint jelenlegi, bérelt ingatlanjaik.

Utalt arra: a jelenlegi, mintegy 1700-as létszámot az új székházba költözésig még mintegy félezerrel kell lefaragni, ennek a felét idén és jövőre teljesítik, konkrétumokat azonban arra hivatkozva nem árult el, hogy az elnöki pályázati csomag egyik feltétele, hogy a tisztségért versenybe szálló ne tegyen közzé részleteket elképzeléseiről.

Arról, hogy mikor tölti be a ma üresen álló alelnöki posztot, Rudi Zoltán úgy nyilatkozott, a két alelnök távozása óta keres megfelelő személyt, de "ennyi pénzért ilyen sok munkát és ennyi macerát kevesen vállalnak".

Rudi Zoltán - az elnöki periódusát értékelő anyag címét idézve ezzel - arról beszélt, hogy "2003 után indult el a cég egy új pályán", s noha első elnöki évében még négymilliárd forint mínusszal zárt a társaság, ez később 1,6, illetve 4,4 milliárd pluszba fordult. Míg 1998-ban, a zuhanás kezdetekor még ötmilliárd forint volt a köztévé reklámbevétele, a jelenlegi terv - részben barterben teljesített - 3,5 milliárddal számol, jövőre pedig ennél is jobb eredményt kalkulálnak - sorolta.

"A reklám számunkra szükséges rossz" - jegyezte meg az MTV elnöke, hangsúlyozva, hogy ha a törvényhozás hirdetésmentessé teszi a köztévét, "annak is nagyon szívesen eleget tennénk".
Az elnök "nemzetközi összehasonlításban jó helynek" nevezte, hogy nézettségben csak a két országos kereskedelmi csatorna előzi meg őket. Megemlítette, hogy a Szonda Ipsos egyik, közelmúltban készült kutatása szerint a vizsgált öt értékből négy terén az MTV a vezető, egy esetben pedig a Duna Televízió.

Rudi Zoltán hangoztatta: a leépítések mellett folyamatosan képzik munkatársaikat, és minőségi cserék is lesznek, valamint azt, hogy nem adta fel a tematikus csatornák indításával kapcsolatos elképzeléseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását