2024. április 23. - Béla

Orbán szerint már nincs sok a változásig

Orbán Viktor bízik abban, hogy fél-háromnegyed év alatt el lehet érni a politikai változást Magyarországon, és nem kell ezzel 2010-ig, a következő esedékes országgyűlési választásig várni - a Fidesz elnöke erről a saját honlapján hétfőn megjelent videoint
2007. november 20. kedd 07:46 - Hírextra
A pártelnök az orbanviktor.hu-n látható videón arról beszélt, hogy a helyzet ma olyan Magyarországon, hogy jelentős politikai változás nélkül nem lehet megoldani a szociális problémákat.

Szerinte a változás egyrészt azt jelenti, hogy akiket felelősség terhel a mai helyzetért, azokat "eltanácsoljuk udvarias, elegáns, de határozott módon", és azt is, hogy egy "új, hatalmat gyakorló pártot kell parlamenti többségre emelni", másrészt pedig a változás azzal is jár, hogy olyan programot kell az országnak elfogadni, megerősíteni, amely a középosztály, valamint a bérből és fizetésből élő kisemberek szövetségét testesíti meg, mind a két réteg érdekeit képes megfogalmazni és egyesíteni, és utána a kormányzat ezt hajtja végre.

"Ide kell majd eljutnunk. Nagy munka, lehet, hogy fél-háromnegyed évünk is rámegy, míg ez létre fog jönni, ez a helyzet, de én bízom benne, hogy be fog következni, nem kell várni ezzel 2010-ig".
Úgy vélte, hogy a Fidesz kezdeményezte népszavazás lesz az első lépés, utána meg kell vitatni a programot, ki kell mellette állni, győzelemre kell vinni, és az ilyen irányba működő kormányt néhány évig hagyni kell kormányozni.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte van egy olyan lélektani határ, amit 1990 óta nem tudott átlépni a magyar társadalom, és ez amiatt van, hogy a rendszerváltás nem párosult a személyes részvétel élményével, mint például Lengyelországban.

Ugyanakkor úgy vélte: "egyszer az embereknek maguknak kell a megváltoztatni a dolgok menetét Magyarországon", eltörölve a politika és az érdekvédelem közötti mesterséges határvonalat.
"Egyszer a magyar társadalomnak rá kell jönni arra, hogy, ha nem akar éhen halni, ha nem akarja, hogy állandóan kifogassák a zsebeit, ha nem akarja hogy a gyereke rosszabbul éljen mint ő, ha nem akarja megkockáztatni, hogy belehaljon a betegségébe, és ha nem akarja hogy az egész országot ellopják a feje fölül, akkor egyszer a sarkára kell állni és azt kell mondani, hogy elég volt, ezt nem tűrjük, ez így nem mehet tovább, és neki magának is részt kell venni egy változtatásban" - fogalmazott.

Hozzátette: az, hogy ez parlamenti formájú lesz vagy másfajta, azt nem tudja megmondani, de szerinte amíg ez nem történik meg, addig ebben a jelenlegi béna, passzív, megvert állapotban marad az ország, ahol az emberek azért nem mernek kiállni az érdekeiért, sztrájkolni, szervezkedni, mert félnek a következményektől.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását