2024. április 25. - Márk

Szentkirályis kocsival hordják a forrásvizet

Egy hétvége sem telhet úgy el, hogy valaki elrejtőzzön kíváncsi szemeink elől. A HírExtra egyik olvasója érdekes dologra lett figyelmes a Lajos-forrásnál tett kirándulása alkalmával. Utána jártunk, hogy mi az igazság.
2010. július 31. szombat 09:19 - Kancsár Edina
Olvasónk arra lett figyelmes, hogy egy család nagy mennyiségű palackot töltött fel a forrás vizével, amit egy Szentkirályis autóba pakoltak be. Szerkesztőségünk utánajárt, hogy valóban visszaélés történt, vagy csak nagy mennyiségben saját felhasználásra szállították el a forrás vizét. Megkérdeztük a Szentkirályi Kft. kereskedelmi igazgatóját, Csikesz Csabát, hogy mi a véleménye az ügyről és a mellékelt fotókról.

Előfordult már példa hamisításra vagy visszaélésre?

Lajos-forrás
Az 587 m magas Bölcső-hegy oldalában számos forrás fakad, közülük a legbővebb vízhozamú és a legismertebb a Lajos-forrás. A szentendrei szerbek nyelvén "Dobrá voda" Jóvíz néven emlegetett forrást a magyarok már a XIV.században királyunkról, Nagy Lajosról nevezték el, aki gyakran vadászgatott itt. A forrásmedencét 1908-ban építették az MTE Péntekiek Asztaltársasága, Gabrinyi Sámuel építész segítségével, s a vidéket akkoriban tulajdonló báró Podmaniczky Lajosról nevezték el. A kifolyó víz a Jóvízű patakot táplálja.
Hamisítással mi még soha nem találkoztunk. Olyan már volt korábban, hogy a konkurencia áruházi szinten lejáratta a termékeinket, úgy hogy idegen anyagot juttatott injekciós tűvel a vizekbe, ami utólag kimutatható volt. Illetve arra is volt példa, hogy folyékony szappannal locsolták le a rekeszeket és emiatt nem tudtak aznap hozzányúlni a fogyasztók.

Ilyenek sajnos előfordultak már, de az, hogy magát a terméket hamisítsák, az nagyon súlyos következményekkel járna és emiatt példa sem volt rá. Nem éri meg vizet hamisítani vagy értékesíteni, mert nagy a töltéssel járó költség, ami elviszi a remélt profit jelentős részét. Nem gondolom, hogy ez bárkinek is megérné. Ha már hamisítanak, inkább más jellegű termékeket érdemes, bár az tény, hogy a mentes vizet a legkönnyebb hamisítani.

Elküldtük a fotókat, amire a következő választ kaptuk.

„A két darab részemre elküldött fotón, egyetlen egy darab Szentkirályi Ásványvíz palack sem látható, a megtöltött palackok más gyártók termékei. Mivel a palackok jelentős része kék kupakos, így azt gondolom kizárható a visszaélés lehetősége, mert a kék kupakos ásványvizek minden esetben szénsavas termékek, míg a forrás vize, nem az. "



"A képen látható Skoda típusú jármű a reklámozás alapján biztosan kijelenthető, hogy az egyik képviselőnk autója, de sajnos mivel, körülbelül 35-40 azonos autónk járja az országot, rendszám hiányában, igen nehéz a beazonosítani, hogy ki vezette azt”- tudtuk meg Csikesz Csabától.

Később a cég e-mailben értesítette szerkesztőségünket, hogy utánajártak az esetnek és bebizonyosodott a feltételezés, miszerint nem történt visszaélés. Azonban egy biztos: nem mutat túl jól, ha egy Szentkirályis autóba több rekesznyi forrásvízzel töltött palackot pakolnak.
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását