2024. április 29. - Péter

Mikulás-rali: ifj. Tóth is indul

A hétszeres abszolút magyar bajnok ifj. Tóth János lesz a sztárvendég az esztendő utolsó hazai raliversenyén, a december 9-én esedékes, hagyományos Mikulás-ralin, melyet Veszprém környékén rendeznek meg.
2007. november 20. kedd 18:00 - Hírextra

Az egynapos viadalon várhatóan kétszáz páros áll rajthoz, az indulók között ott lesz a hazai élmezőny több tagja, valamint olasz és szlovák pilóták is.

Tavaly az olasz Gigi Galli volt a meghívott vendég, most a szervezők ifj.Tóthot nyerték meg. A klasszis az idén Miskolc kivételével, csak külföldön, az Intercontinental Rally Challenge-sorozaton versenyzett egy Peugeot S2000-es géppel.

A kérdés csupán az volt, sikerül-e murva-futóművet szerezni a Peugeot-hoz, hiszen a csapat egész évben csak az IRC-sorozat aszfaltversenyein indult. A Peugeot Hungária minden követ megmozgatott, hogy itthon is megmutassa a kuriózumnak számító versenyautót, másrészt így alkalom adódik arra, hogy ifj. Tóth murván is tesztelje az autót, ugyanis elképzelhető, hogy jövőre ezen a talajtípuson is versenyez az IRC-sorozatban.

"Nem volt könnyű murva-futóművet szerezni, mert kiderült, mindenki éppen ebben az időpontban teszteli a Peugeot-ját, illetve versenyen vesz részt. Sem az olaszoktól, sem a portugáloktól nem tudtuk elkérni, ráadásul a Peugeot Sport sem tudott futóművet kölcsönadni, így végül a spanyol csapat segített, az ő futóművükkel indul Janika a Mikulás-ralin" - mondta Bálint Zsófia, a Peugeot Hungária PR-igazgatója.

Ifj. Tóth János nagyon várja már, hogy végre murván is kipróbálhassa a 207-est, és azt is, hogy újra hazai közönség előtt autózhasson.

"Örültem a lehetőségnek, egyrészt azért, mert ez csonka év volt számunkra, másrészt a Mikulás-rali mindig is üde színfoltja az idénynek. Még az is felmerült bennem, hogy decemberben talán nemcsak murván, hanem havon is tesztelhetjük a Peugeot-t, ami azért is érdekes lenne, mert komoly versenyautóval még nem mentem havon" - mondta a versenyző az MTI-nek.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását