2024. április 28. - Valéria

Federer Sampras ellen

Óriási érdeklődéssel várt teniszmérkőzés lesz ma: minden idők talán két legjobb játékosa, a világelső Roger Federer és a 2003-ban visszavonult Pete Sampras bemutatómeccset játszik Szöulban. "Pete még mindig nagyszerűen teniszezik, remek a szervája, a röpt
2007. november 20. kedd 07:08 - Hírextra
"Pete még mindig nagyszerűen teniszezik, remek a szervája, a röptéje és nagyon gyors" - fogalmazott a világelső, aki vasárnap imponáló játékkal verte a sanghaji Mesterek Kupájának döntőjében a spanyol David Ferrert és ezzel negyedszer hódította el a trófeát.

A bázeli expressznek elkeresztelt svájci klasszis és a Pistol Pete-nek becézett amerikai tenisz-zseni profi pályafutásuk során csupán egy alkalommal találkozott egymással: 2001-ben, a wimbledoni bajnokság nyolcaddöntőjében ötszettes, drámai csatában nyert Federer, s ezzel riválisa ötéves veretlenségi sorozatát szakította meg az angol nyílt bajnokságon.

"Federer könnyed volt, korábbi önmagamra emlékeztetett a pályán. Nem igazán idegeskedett. Nagyszerű sportoló, mindent tud a teniszről" - nyilatkozta a mérkőzés után Sampras és a krónikások szerint - látnoki szavakkal - még hozzátette: "Te leszel az utódom!"

A két világklasszis csütörtökön Kuala Lumpurban, majd szombaton Makaón is összecsap egymással, a jegyek pillanatok alatt elkeltek.

A 36 esztendős Sampras 14 Grand Slam-győzelmet könyvelhetett el pályafutása során és ezzel vezeti az örökranglistát, tíz esztendővel fiatalabb riválisa pedig már a tizenkettediknél tart.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását