2024. április 29. - Péter

A karácsonyfa veszélyei

A szobában tartott karácsonyfán néhány nap alatt sok penész keletkezik, amely egyértelmű veszélyt jelent az allergiások számára - mutatták ki amerikai kutatók.
2007. november 20. kedd 12:13 - Hírextra

Egy átlagos karácsonyfán a spórákkal szaporodó penész mennyisége az ötszörösére emelkedik két héttel azután, hogy a fát elhelyezik a házban - adta hírül a HealthDay nevű connenticuti hírszolgáltató (www.healthday.com).

A vizsgálat során az első három napban a levegőbe került spórák száma normális, azaz nagyjából 800 per légköbméter volt. Ám négy nap után a spórák száma vészesen emelkedett, s két hét múlva elérte az ötezret légköbméterenként.

A szakemberek azt tanácsolják, hogy a penészspórákra érzékenyek egy hétnél tovább semmiképpen se tartsák a karácsonyfát a szobában.

Jó megoldás lehet a műfenyő, bár ezzel is lehetnek gondok, ha a padláson vagy a pincében nem eléggé zártan tárolják, mivel por és penész rakódhat rá - mutattak rá a kutatók.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását