2024. április 26. - Ervin

A Fidesz nem nyújtja be saját egészségbiztosítási javaslatát

A Fidesz egyelőre nem nyújtja be az egészségbiztosításról szóló határozati javaslatát - jelentette be Mikola István, a párt szakpolitikusa kedden Budapesten, sajtótájékoztatón.Az ellenzéki képviselő azt mondta, megvárják a parlament előtt lévő, az egészsé
2007. november 20. kedd 16:30 - Hírextra

"Tekintettel erre a kaotikus, a koalíción belüli cirkuszokat jelentő időszakra, nem nyújtja be tízpontos javaslatát a párt", megvárja ennek az "áldatlan vitának" a végét - fogalmazott az ellenzéki politikus.
Az Országgyűlés Egészségügyi Bizottságának alelnöke közölte: támogatni fogják Tóth Károly (MSZP) módosító javaslatát, amely a vizitdíj és a kórházi napidíj eltörlését célozza.

Arra a kérdésre, hogy a szocialista módosító javaslat nem húzza-e át a Fidesz népszavazási kezdeményezését a vizitdíjjal és a kórházi napidíjjal kapcsolatban, Mikola István azt válaszolta: a népszavazási kezdeményezést nem állítják le ebben a témában, mert a politikus véleménye szerint ezt a módosító indítványt nem fogják megszavazni.

Az egészségbiztosítási pénztárakról szóló törvényjavaslat általános vitájáról szólva az ellenzéki politikus elmondta: a vita méltatlan volt, "gerinctelen és elvtelen" megnyilatkozások tömegét lehetett hallani a parlament plénumán.

Az Orbán-kormány egészségügyi minisztere megerősítette a korábban elmondottakat, miszerint nem nyújtanak be módosító indítványt a parlament előtt lévő törvényjavaslathoz, de ez nem jelenti azt, hogy a vitában nem vesznek részt, és minden alkotmányos, demokratikus eszközt igénybe vesznek, hogy a törvényt ne vezessék be.

Nagy Kálmán (KDNP) a sajtótájékoztatón elmondta: az egészségbiztosításról szóló törvényjavaslat bevezetésével egyértelműen csökkeni fog a létbiztonság, és válság lesz az egészségügyben, továbbá a javaslat alkotmányellenes. Mint fogalmazott, a javaslat darabolja és erodálja a szocialista pártot, amelynek soha nem volt egészségügyi programja.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását