2024. május 4. - Mónika, Flórián

15 év Mehmet Karcsika anyjának

Legalább kettő, de akár tizenöt év börtönbüntetést is kaphat a Mehmet Karcsika édesanyja és férje, akiket egy hete tartóztatottak le Szerbiában, miután autójukban 80 darab extasy tablettát találtak. A házaspár közös gyermekét a nagyszülőknél helyezik el,
2007. november 20. kedd 08:40 - Hírextra
A kábítószer piaci értéke nagyjából ötvenezer forint, mivel ketten voltak csempészete szervezett bűnözésnek minősül. Ezt a szerb törvények 5-től 15 évig terjedő börtönnel büntetik. Ha az enyhítő körülményeket is figyelembe veszik, akkor is minimum két évet kell börtönben tölteniük. A pár Szabadkán áll bíróság elé a büntetést viszont Magyarországon is letölthetik - mondta a Független Hírügynökségnek Radovan Cvejics, a pár ügyvédje.

A Bogos házaspár egyébként tagadja, hogy kábítószert csempésztek volna. Azt állítják, hogy valaki úgy tette a drogot az autójukba, hogy ők nem tudtak róla. Karcsika édesapjára, Mehmet Tüysüzre gyanakszanak. A férfi korábban azt mondta, hogy bármi áron visszaszerzi a gyermeket - tette hozzá az ügyvéd.

Mehmet Karcsi édesanyját és férjét múlt kedden vették őrizetbe Szerbiában, mert a vámosok 80 darab extasyt találtak autójukban. Az eljáró kerületi bíróság vizsgálóbírója csütörtökön előzetes letartóztatást rendelt el 30 napra.

Az édesanya akkor vált ismertté, amikor volt férje, Mehmet Tüysüz közös gyermeküket 2004. júliusában hamis útlevéllel kicsempészte Magyarországról. A most 10 éves Mehmet Karcsit április 8-án hozta haza egy alapítvány segítségével édesanyja Isztambulból. Később Magyarországra érkezett az apa is, akit őrizetbe vettek, majd elítélték. Felfüggesztett börtönbüntetést kapott embercsempészet, közokirat-hamisítás és kiskorú elhelyezésének megváltoztatása miatt.
Forrás: fh
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását