2024. április 23. - Béla

Muzeális szódásüvegek

Több mint félszáz, 60-80 éves szódásüveg látható - a Magyar Országos Szikvízkészítő Ipartestület rendezésében - keddtől az IFE-Foodapest Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállítás egyik standján.
2007. november 19. hétfő 18:35 - Hírextra
Az A-pavilon 311 B standján igazi élelmiszeripari különlegességek tekinthetők meg, 2004-ben ugyanis a Magyar Élelmiszerkönyv nemzeti értéknek nyilvánította a szikvizet - tudta meg az MTI munkatársa Deák Lászlótól, az ipartestület egyik vezetőjétől, aki maga is szikvízkészítő mester.
A kőbányai vásárvárosban november 22-g látható üvegek Bánffi István gyűjteményének részét képezik. A híres szikvízkészítő mester állandó kiállítása a Szegedi Víztorony épületében látogatható.
Deák László az MTI tudósítójának hangsúlyozta: a kiállítással nem elsősorban a régmúltra szeretnék felhívni a figyelmet, hanem a jelenre: a szódavíznek nemcsak múltja, hanem jelene és jövője is van, mostanában ismét népszerű üdítőital lett.

Ma Magyarországon 1500-an gyártanak szódavizet. A kiállításra nem kell külön belépőjegyet venni, mindazok megtekinthetik, akik a Foodapestre belépőjegyet váltanak.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását