2024. április 25. - Márk

Kossuth tériek: jogtalan oszlatás

Jogtalannak minősítették a Batthyány-örökmécsesnél be nem jelentett demonstráció feloszlatását és a 32 ember, köztük két újságíró előállítását a magukat Kossuth téri tüntetőknek nevező személyeket tömörítő szervezetek vezetői vasárnapi sajtótájékoztatójuk
2007. november 19. hétfő 06:42 - Hírextra
Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője arról beszélt, hogy szabadságharcot folytatnak, és a hatályban lévő alkotmány megváltoztatására törekszenek.

Kovács Géza, a szombat délutáni be nem jelentett demonstráció szervezője szerint az örökmécsesnél tartott rendezvényen állampolgári jogaikkal éltek, a rendőrség jogtalanul lépett fel ellenük, így az előállítások is jogtalanok voltak, csakúgy, mint a munkájukat végző újságírók előállítása is.

A szombati megmozduláson való részvételre a Magyar Önvédelmi Mozgalom egyik képviselője buzdított egy internetes hírportálon.

A mintegy száz demonstrálót a rendőrök a Hold és az Arany János utca irányába tolták, az intézkedések során több embert megmotoztak, majd előállítottak. Köztük volt az Index internetes hírportál és a HVG tudósítója.

Tafferner Éva, a BRFK szóvivője az MTI-nek vasárnap elmondta: a 32 előállított személyt kihallgatásuk után elengedték, ellenük jogszerű intézkedéssel szembeni engedetlenség miatt szabálysértési eljárás indult
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását