2024. május 3. - Tímea, Irma

Csatlakoznak a sztrájkhoz

A Közlekedési Dolgozók Országos Egyesülete csatlakozik a CINASZ és a Fürst Szakszervezetek tiltakozó sztrájk felhívásához. A sztrájk célja, hogy felhívják a BKV Zrt. Figyelmét az autóbuszok rossz műszaki állapotára és a járatcsökkentések veszélyeire.
2007. november 19. hétfő 18:12 - Hírextra
 Az utóbbi időben több olyan esemény is történt a főváros útjain, ami a járművek rossz műszaki állapotára vezethető vissza. A járművek téli felkészüléséről csak beszélnek, de pl. a fagyálló folyadék beszerzése még csak most van folyamatban.

Nem tartjuk elfogadhatónak a BKV vezetésének azon hozzáállását, miszerint nem hajlandók tudomásul venni a vállalat tulajdonát képező járműpark műszaki elhasználtságát. A gazdaságosság indokával veszélyeztetik mind az utazóközönség, mind a járművezetői állomány biztonságát. Elfelejtették, hogy a közlekedési szolgáltatást igénybevevő emberek pénzéből tartják fenn magukat?
Nem értjük a sztrájktól elhatárolódó szakszervezeti vezetők hozzáállását sem, mivel az ő tagságuk is nap, mint nap ezzel a megoldatlan problémával találja szemben magát. Hiába hivatkozik a BKV vezetése arra, hogy a járatcsökkentés nem jár létszámleépítéssel, a jelzett járatok megszüntetése még a hozzá nem értő ember számára is világossá teszi; ennek elbocsátások lesznek az eredményei.

Továbbá kiteszik az amúgy is zsúfolt fővárosi utakat a megszűntetett járatok következtében az agglomerációból gépkocsival beözönlő tömegeknek.
Felmerül a kérdés, hogy a járatcsökkentéssel akarják indokolttá tenni az egyébként is tervezett létszámleépítést?
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását