2024. április 28. - Valéria

Kicsik a stadionok?

Két nappal azután, hogy a válogatott kvalifikálta magát a jövő évi labdarúgó Európa-bajnokságra, az olasz sajtó becsmérlően ír a rendező Ausztria és Svájc stadionjairól. A La Gazzetta dello Sport című sportnapilap szerint a nyolc helyszín modern, de túl k
2007. november 19. hétfő 15:06 - Hírextra
A La Gazzetta dello Sport című sportnapilap szerint a nyolc helyszín modern, de túl kicsi az Eb-hez, amelyre nyolc hónappal az első meccs előtt már 10,36 millió jegyigénylés futott be.

"A bázeli St. Jakob és a bécsi Ernst Happel Stadion kivételével a többi hat városban legfeljebb 30 ezren juthatnak majd be a találkozókra. A belépők kétharmadát az érintett nemzeti szövetségek kapják, aztán jönnek a szponzorok és az UEFA. A hazai szurkolóknak csupán nyolcezer jegy marad, amelynek nagy része a barátokhoz, vendégekhez és politikusokhoz vándorol majd" - közli az újság.
Az okokat illetően a Gazzetta kiemeli, hogy az osztrák és svájci bajnokságban nincs igény a nagyobb létesítményekre, így a salzburgi, klagenfurti és innsbrucki arénát is részben elbontják az Eb után.
A lap egyszersmind nagy jövőt jósol az internetes feketepiacnak: az első találkozókra már most 1350 euróért (378 ezer forint) kínálnak jegyet, a döntőre pedig várhatóan az 5750 eurót (1,6 millió forint) is elérheti az ár...
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását