2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Maffiózok Mehmet Karcsi szülei?

Szervezett bűnözésnek minősül az a bűntény, amellyel Mehmet Karcsi édesanyját és az anya férjét gyanúsítják, a szerbiai törvények szerint öt évtől 15 évig tartó szabadságvesztéssel sújtható.
2007. november 18. vasárnap 19:07 - Hírextra
A nőt - aki arról vált ismertté, hogy hosszas jogi küzdelem után visszakapta Törökországból fiát - és férjét kedden vették őrizetbe a szerb-magyar határon, majd a szabadkai kerületi bíróság csütörtökön harminc napos előzetes letartóztatásba helyezte őket.

Radovan Cvejic szerint Mehmet Karcsi édesanyja a férjével együtt a szabadkai piacon vásárolt téli öltözéket, majd hazafelé menet a horgosi átkelő szerbiai oldalán félreállították őket. A vámosok kis mennyiségű kábítószert - 80 darab extasy tablettát és 5,3 gramm amfetamin-szulfátot - találtak autójukban.

Az ügyvéd megerősítette, hogy az asszony valóban szökni próbált a magyar határ felé, de nem azonnal, hanem csak a "leleplezés" után mintegy két órával, amikor a helyszínelők is megérkeztek a határra. Cvejic szerint az asszony irracionálisan viselkedett, hiszen tudnia kellett volna, hogy a "szökés" nem sikerülhet, de megijedt attól, hogy a jogi eljárás miatt hosszabb ideig nem láthatja két gyerekét.

Radovan Cvejic elmondta, hogy a vizsgálati eljárás hétfőn kezdődik, és a védelem be akarja bizonyítani, hogy valaki becsempészte a gépkocsiba a kábítószert, az asszonynak és férjének semmi köze a droghoz.

Cvejic egyrészt azzal érvel, hogy a gépkocsiban lévő ruha eladásából a házaspár többet kereshetett volna, mint a kábítószer értékesítéséből. Az ügyvéd felhívta arra is a figyelmet, hogy - tudomása szerint - a határőrizeti szervek bejelentés alapján kutatták át a házaspár autóját. Hivatkozási alap lehet az is, hogy a kábítószer a vezető melletti ülés hátán lévő zsebben volt, egy drogcsempész viszont bizonyosan más helyre rejtené az "árut".

Az asszony csak arra tud gondolni, hogy volt férje, Mehmet Karcsi török édesapja csempészte az autóba a kábítószert.

Az ügyvéd elmondta: a szerbiai büntetőtörvénykönyv szerint a bűncselekmény, amellyel védenceit gyanúsítják, súlyosnak minősíthető. Mivel ketten voltak, szervezett bűnözésnek számít. Ilyen bűncselekményért öt évtől tizenöt évig terjedő szabadságvesztés róható ki, de minden enyhítő körülményt figyelembe véve is legalább két év börtönbüntetés jár.

A távirati irodához eljuttatott közleményben fejezte ki védence megdöbbenését a Törökországból Makóra visszakerült kisfiú édesapjának ügyvédje.

"Ügyfelem nevében is kinyilvánítom, hogy számunkra a történet hihetetlen, annak valóságmagvát is képtelenségnek tartjuk! Bízunk abban, hogy félreértésről lehet szó, és az ügy rövidesen tisztázódik!" - írta Buda Sándor ügyvéd.

Az ügyvéd a közleményben bejelentette, hogy ügyfele a mostani "drogügy" tisztázásáig felfüggeszti a gyermek elhelyezéséért folytatott jogi küzdelmet, és az édesapát megnyugvással tölti el a tudat, hogy gyermeke a nagyszülőknél biztonságban van.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását