2024. április 28. - Valéria

Karrier vagy nagymosás?

A férjes asszonyok minden általuk megkeresett 7500 dollárt számítva átlagosan egy órával kevesebb házimunkát végeznek, függetlenül attól, hogy a férjük mennyit keres - mutatták ki amerikai szociológusok.
2007. november 18. vasárnap 12:55 - Hírextra

A szakemberek szerint a jelenség hátterében az állhat, hogy a feleség keresete korántsem elhanyagolható tényező a család jövedelmi egyenletében, s ha egy nőnek saját pénze van, akkor sokkal inkább jogosnak érezheti, hogy szabad döntéseket hozzon, s persze ez a házimunkára is érvényes.

Ráadásul a feleség határozhat úgy is, hogy házvezető- vagy takarítónőt fogad fel. De az is kézenfekvő magyarázat lehet - vélik a szakemberek -, hogy egy jól fizető állás mellett nem sok idő marad a házimunkára.

Egyszóval minél többet dolgozik egy feleség házon kívül, többnyire annál kevesebbet tevékenykedik otthon. És ezen magyarázat szerint ezt egyáltalán nem befolyásolja, hogy mekkora a jövedelme.
A kutatásról a Journal of Marriage and Family szakfolyóiratban jelent meg tanulmány.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását