2024. április 28. - Valéria

Új elnöke van a WADA-nak

John Fahey, korábbi ausztrál pénzügyminisztert választották meg elnöknek a Nemzetközi Doppingellenes Ügynökség (WADA) madridi világkonferenciáján.
2007. november 17. szombat 18:31 - Hírextra

A 62 éves vezető a kanadai Dick Poundot váltja a szervezet élén. Pound nyolc évig töltötte be ezt a tisztséget és az alapszabály értelmében nem jelöltethette magát újra.

Fahey, akinek elnöki mandátuma 2008. január 1-től érvényes, egyedüli jelölt volt.

Az európai képviselők által támogatott francia Jean-Francois Lamour korábban visszalépett, ezért az öreg kontinens küldöttei pénteken új jelöltet találtak az olimpiai bajnok Guy Drut személyében. Ő azonban hivatalosan nem lehetett jelölt, mivel a pályázati határidő szeptember 20-án lejárt. Az európaiak ezért szerették volna elérni, hogy a kialakult helyzetre való tekintettel fél évvel halasszák el a voksolást, a konferencia résztvevői azonban nem támogatták ezt a javaslatot.

A 36 szavazásra jogosult küldöttből 32 támogatta Fahey kandidálását, négy európai képviselő tartózkodott a nyílt voksoláson.

Fahey volt Új-Dél-Wales miniszterelnöke, amikor Sydney elnyerte a 2000-es játékok rendezési jogát. Bírálói szerint azonban ennek ellenére a sport területén szinte ismeretlennek számít.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását