2024. április 28. - Valéria

Még hat nap a "Blicc over"-ből

Körülbelül 10 millió forintot fizettek be a bliccelők a BKV-nak azóta, hogy októberben akciót hirdetett a közlekedési társaság az adósságok kedvezményes rendezésére. Ez eredetileg vasárnapig tartott volna, de a BKV-nál úgy döntöttek, hogy november 24-ig,
2007. november 17. szombat 16:19 - Hírextra
A kedvezményről több mint nyolcezren érdeklődtek eddig, a bliccelők többsége az utóbbi napokban tette ezt, a BKV ezért hosszabbította meg a "Blicc Over" nevű akciót hat nappal, november 24-én, 13 óráig - mondta a Független Hírügynökségnek a BKV szóvivője. Kiricsi Karola hozzátette: pontos adatok csak később lesznek, de az akciósan befizetett pótdíjak összege mostanra biztosan elérte a 10 millió forintot.

A BKV október 18-án jelentette be, hogy elengedi a 2002 októbere óta kiszabott bírságok ötödét mindenkinek, aki egy hónapon belül rendezi adósságát. Ehhez létrehoztak egy telefonos ügyfélszolgálatot is, az 555-7888-at hívhatja az, aki meg akarja tudni, van-e tartozása, és ha igen, mekkora, illetve hogyan tudja rendezni azt.

Egymillió hatszázezer ember tartozik a budapesti közlekedési vállalatnak - összesen 15 milliárd forinttal. Ebből a pénzből 250 új csuklós, légkondicionált buszt lehetne venni, vagy meg lehetne hosszabbítani Budán az 1-es villamos vonalát. A BKV járművein átlagosan félpercenként büntetnek meg utasokat, mert nincs érvényes jegyük, vagy bérletük. Hat bliccelő egyébként egymillió forintnál is többel tartozik, a legnagyobb adósnak 2,3 millió forintot kellene befizetnie.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását