2024. május 2. - Zsigmond

Katasztrófa szélén

Az ENSZ főtitkára, Ban Ki Mun szerint a világ a klímaváltozási katasztrófa szélén áll, és azonnal cselekedni kell. Az ENSZ-főtitkár az International Herald Tribune című lap szombati számában jelentette kommentárját az elé a jelentés elé, amelyet szombaton
2007. november 17. szombat 09:35 - Hírextra
"A klímaváltozás reális jelenség, és az emberiség a fő okozója. De még most is csak kevesen értik, mennyire súlyos a helyzet, és milyen közeli a veszély" - írta az ENSZ-főtitkár.

"Mindig is úgy gondoltam, hogy az általános felmelegedés nagyon sürgős kérdés, de most már meggyőződésem, hogy katasztrófába sodródunk, ha nem teszünk semmit" - tette hozzá Ban Ki Mun.

Az ENSZ főtitkára ezzel összefüggésben kiemelte, hogy az utóbbi időben felgyorsult a sarki jég és a gleccserek olvadása. Bármikor leszakadhat a Déli-sarkvidéket körülvevő jégtalapzat. Ha ez bekövetkezik, akkor hat méterrel is emelkedhet a világtengerek vízszintje, és víz alá kerülnek olyan parti városok, mint New York, az indiai Bombay vagy a kínai Sanghaj.
Forrás: FH
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását