2024. április 23. - Béla

Az uniós források eminense

Mintaszerűnek nevezte Kiss Péter kancelláriaminiszter Sárvár felkészülését az uniós fejlesztési források felhasználására szombaton.
2007. november 17. szombat 17:01 - Hírextra

"Sárvár él mindazzal a lehetőséggel, amelyet az európai uniós fejlesztési források jelentenek, (...) a város vezetése nem várja meg, hogy az európai projektek kiírása orientálja őt, hanem megvannak a fiókban a fejlesztési tervek és amint megjelenik, megnyílik egy pályázat, rögtön tudják, melyik elképzelésüket igazítsák hozzá" - mondta a kancelláriaminiszter, miután megbeszélést folytatott Dénes Tiborral, a Rába-parti város polgármesterével.

Kiss Péter meglepőnek és impozánsnak nevezte azt a mintegy háromszáz hektáros területet érintő fejlesztési elképzelést, amely a Sárvári Gyógyfürdő továbbépítését irányozza elő, és amelyhez - szavai szerint - hozzávetőleg 3-3,3 milliárd forint értékű uniós fejlesztési forrás szükséges.

"A Regionális Operatív Programban kiemeltként szerepel ez a projekt, mi magunk azon dolgozunk, hogy egymilliárd forintos támogatási mértéket tudjunk elérni, megszerezni közösen" - mondta.
Kiss Péter a sajtótájékoztatón bejelentette: a jövő év elején elkezdődik a 88-as számú főút Sárvárt elkerülő szakaszának építése. A 3,6 kilométer hosszúságú, 1,5 milliárd forint költségű útszakasz várhatóan el is készül egy év alatt.

A kancelláriaminiszter bíztatólag szólt annak a pályázatnak az esélyeiről is, amelyet a sárvári kórház készül benyújtani térségi rehabilitációs központ létesítésére. Az igényelt 800 millió forint értékű uniós támogatásból elsősorban a járóbeteg- illetve a rehabilitációs ellátást kívánják fejleszteni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását