2024. május 2. - Zsigmond

Gyurcsány blogja új helyen olvasható

Gyurcsány Ferenc azzal indokolta internetes naplójának elköltözését az amoba.hu portálról, hogy az új helyen egy nyitott, korszerű baloldali tér épül, amelyet nem értelmes megosztani. A miniszterelnök-pártelnök erről videóinterjújában beszélt, amely - blo
2008. május 4. vasárnap 14:01 - Hírextra

Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott, a blogolás már beépült az életébe, olyan rutin lett, mint a fogmosás, vagy iskolába vinni a gyerekeket. Mint mondta, ritka eseteket kivéve hétfőtől péntekig minden nap kora reggel diktafonra mondja fel az aznapi blogbejegyzés szövegét.

Hozzátette, naponta háromszor-négyszer megnézi a reagálásokat is. A blog nem csetfórum, hanem monológ a részemről, ezért nagyon rika esetben szólok bele - jegyezte meg.

A miniszterelnök a videóinterjúban kitért arra, a blogolók közül többeket személyesen is ismer és nagyon fontos neki ez a közösség.

Arra a felvetésre reagálva, hogy egyikük könyvet szerkesztene a bejegyzésekből, azt válaszolta: ha ez a válogatás korrekt, akkor rendben van.

Az Alapítvány a Modern Baloldalért (Amőba) április végén közölte, hogy elköltözik Gyurcsány Ferenc blogja, mert az alapítvány internetes megjelenése integrálódik a Kapcsolat közösségi portálba.

Gyurcsány Ferenc a 2006-os választások előtt indította el blogját az Amőba honlapján. A bejegyzések egy részében politikai álláspontját fejti ki, de gyakran ír családjáról, olvasmányairól és főzőtudományáról is.

A 2007 végén létrejött Kapcsolat portál tulajdonosa az MSZP pártalapítványa, a Táncsics Mihály Alapítvány. Az alapító, Baja Ferenc, aki a kezdetektől az alapítvány kuratóriumi elnöke volt - a miniszterelnök kérésére - a kormányátalakítással egy időben lemondott posztjáról. Ez azzal van összefüggésben, hogy a pártelnök kabinetjének vezetőjeként Lamperth Mónika veszi át az MSZP operatív, szervezeti irányítását. Új kuratóriumi elnököt a párt és a frakció jelölhet.

A parlament 2003 júniusában fogadta el a pártalapítványokról szóló törvényt, ezt követően alapította meg az MSZP a Táncsics Mihály Alapítványt. Az alapítvány évente több mint 500 millió forint költségvetési támogatásból gazdálkodik. Fő tevékenysége - az alapítvány internetes oldala szerint - politikai, oktatási, képzési, tudományos kutató és ismeretterjesztő tevékenység, amelyekkel az MSZP működését segíti. Az alapítvány működteti a kapcsolat.hu portált is. A kuratórium elnöke állandó meghívottja az MSZP elnökségi üléseinek.

Az Amőbát - ahol eddig volt olvasható a miniszterelnök blogja - Gyurcsány Ferenc 2005 februárjában Lendvai Ildikóval, az MSZP frakcióvezetőjével és Hiller Istvánnal, az MSZP akkori elnökével hozta létre. A kormányfő akkor az Amőbát olyan fiatal baloldaliak közéleti társasjátékaként jellemezte, akiknek a többsége korábban nem vett részt a politikában.

Az idén február elején távozott posztjáról Horváth Lóránt, az Amőba kuratóriumi elnöke; távozását azzal indokolta, hogy nem kapott segítséget az alapítvány pénzügyeinek rendezéséhez, illetve hogy hosszú ideje érezhető volt a szocialista párt és a miniszterelnök elfordulása az Amőba-mozgalomtól.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását