2024. május 19. - Ivó, Milán

Az LMP-nek nem jutott idő

A Lehet Más a Politika (LMP) is szerette volna ismertetni programját az Országgyűlés európai ügyek bizottsága előtt, de nem kaptak rá lehetőséget.
2009. május 26. kedd 16:02 - HírExtra
Szabó Tímea is ott volt az európai ügyek bizottságának ülésén, amelyen a parlamenti pártok listavezetői - Schmitt Pál (Fidesz-KDNP), Göncz Kinga (MSZP), Szent-Iványi István (SZDSZ) és Bokros Lajos (MDF) - számoltak be programjukról.

Az EP-választáson induló, de parlamenten kívüli pártok nem kaptak meghívást az ülésre, de Szabó Tímea szerint a bizottság feladata az lenne, hogy a közvéleményt kiegyensúlyozottan tájékoztassa az induló pártok EP-programjáról, és mivel ez egy nyilvános esemény, így joga lenne felszólalni minden listavezetőnek. Megjegyezte, hogy az MDF-nek frakciója sincs, mégis részt vehetett az ülésen.

Szabó Tímea azt mondta, ha lett volna lehetősége felszólalni a bizottsági ülésen, akkor elmondta volna, hogy szeretnék megóvni Európa szociális vívmányait, így közszolgáltatásokat, valamint megvédenék a munkavállalókat a folyamatosan beáramló tőke érdekeivel szemben.

A tőke szabad mozgása miatt ugyanis kialakult egy fordított bérverseny a tagországok között, mert az államok nem azt nézik, hogy mi a jó a saját állampolgáraiknak, hanem hogy hogyan tudnak kedvezni a működő tőkének - tette hozzá. Szabó Tímea szerint erre megoldás lehet, ha közös adóminimumot vezetne be a gazdasági társaságoknak uniós szinten.

Az LMP listavezetője a vidékfejlesztést is fontosnak nevezte, szerinte át kellene csoportosítani az agrártámogatásokat, mert ezek 90 százalékát jelenleg a nagybirtokok kapják.

Szabó Tímea szerint reálisan 1-2 képviselői helyet szerezhetnek a választáson. Úgy vélte, abszolút sikerült kitörniük a fővárosi értelmiségi körből, hiszen az általuk összegyűjtött 30 ezer kopogtatócédula fele vidékről jött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását