2024. április 12. - Gyula

Vádat emeltek a sofőrök ellen

Vádat emelt az ügyészség azok ellen a sofőrök ellen, akik július 30-án a szegedi Rókusi körút és a Szatymazi utca kereszteződésében történt közlekedési balesetet okozták - tájékoztatta a Csongrád Megyei Főügyészség szóvivője csütörtökön az MTI-t.
2007. november 15. csütörtök 15:16 - Hírextra

Bariné Tóth Éva a baleset körülményeiről elmondta: egy tűzesethez riasztott, megkülönböztető jelzést használó tűzoltóautó karambolozott egy személygépkocsival. Az ütközésben nyolcan sérültek meg: négy tűzoltó könnyebben, kettő súlyosan, a kocsit vezető hatvanas szegedi házaspár pedig súlyos, életveszélyes állapotban került a klinikára.

A balesetben a Szegedi Rendőrkapitányság a nyomozást közúti baleset gondatlan okozásának gyanúja alapján folytatta le, és az ügy iratait vádemelési javaslattal még októberben megküldte az ügyészségnek, amely hétfőn mindkét vezetővel szemben „súlyos egészségromlást eredményező közúti baleset gondatlan okozása" miatt emelt vádat.

A személygépkocsi vezetője a megkülönböztetett járműveknek történő elsőbbségadás szabályait szegte meg. A tűzoltóautó vezetője viszont hetven km/óra sebességgel közelítette meg a kereszteződést anélkül, hogy meggyőződött volna arról, megadták-e járművének az elsőbbséget. A vádiratot a bíróságnak juttatták el.

A szóvivő hozzátette: ezt a bűncselekményt három évig terjedő szabadságvesztéssel bünteti a törvény. Mindkét esetben enyhítő körülmény lehet például a büntetlen előélet, egyiküknél pedig a közeli hozzátartozó súlyos egészségromlása. A tárgyaló ügyész a tárgyalás eredménye alapján tesz majd indítványt a büntetésre.

Azt még nem tudni, mikorra tűzik ki a tárgyalást. A vádiratot az ügyészség benyújtotta, a többi a bíróság munkaterhétől függ - mondta el az MTI kérdésére a szóvivő. Ettől függetlenül várhatóan tavasszal bíróság elé kerül az ügy- tette hozzá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását