2024. április 29. - Péter

Online gyógyszervásárlásra rákattanva

Egyre jobban rákattannak az online gyógyszervásárlásra a britek, ám a gyógyszerészeti felügyelet szerint legalább egyharmaduk az egészségével fizet a felelőtlen beszerzésért. Nagy-Britanniában több mint kétmillióan jutnak medicináikhoz online megrendeléss
2008. január 11. péntek 11:52 - Hírextra
A RPSGB szerint az internetes vásárlókra két nagy veszély leselkedik: rossz gyógyszert szednek be vagy olyan honlapról rendelik, ahol recept nélkül juthatnak receptköteles gyógyszerhez. S erre egyre több lehetőségük nyílik az online gyógyszertárak szaporodásával. Az orvos rendelésének megkerülésével szedett szerek azonban gyakran csak még betegebbé teszik a felelőtlen pácienseket.

A felügyelet ezért biztonsági logóval látta el azokat a honlapokat, amelyektől jó szívvel lehet rendelni, s azt tanácsolta mindenkinek, hogy a jelzés nélküli internetpatikákat kerülje el. Hiszen lehet, hogy akciósan kínálják portékáikat, de az egészség fontosabb az árnál.

A gyógyszerek és egészségügyi termékek szabályozóügynöksége még tovább ment az óvatosságra intésben: ők egyenesen azt javasolják, hogy maradjon mindenki a rég bevált útnál, írassa fel a gyógyszert a háziorvosával, és váltsa ki a sarki patikában.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását