2024. április 29. - Péter

Megvette a világ legdrágább lakását

A világ legdrágább lakását vásárolta meg New Yorkban egy Leonard Blavatnik nevű úr, aki 1978-ig orosz volt és Leonyidnak hívták: 150 millió dollárt fizetett érte, miközben a közelmúltban még arról lehetett olvasni, hogy 25-30 millió dollárba kerülnek a le
2007. november 15. csütörtök 11:16 - Hírextra

A Manhattan szívében lévő "lakás" egy régebbi építésű ház három felső emeletén található, területe 3000 - háromezer - négyzetméter, a szobák száma 23, hatalmas teraszáról Manhattanben lehet gyönyörködni, és sok más egyéb mellett van benne konditerem több medencével, télikert, moziterem.
Blavatniknak a jelek szerint a hobbija a drága ingatlanok vásárlása: a Komszomolszkaja Pravda című moszkvai lap szerint nemrég vett 41 millió fontért egy házat az előkelő londoni Kensington negyedben, s úgy jutott hozzá, hogy többet kínált érte, mint Roman Abramovics, az egyik legendás orosz milliárdos.

Ezen kívül Leonard Blavatniknak van még két további lakása New Yorkban - mindkettő úgy 20-30 millió dollár értékű -, és két legendás francia szállodája, amelyekben olyan hírességek szálltak meg egykor, mint II. Miklós cár, Pablo Picasso és Winston Chruchill brit kormányfő - a kettő került 215 millió euróba.

A most 50 éves Blavatnik a Forbes Magazin listája szerint a világ 102. leggazdagabb embere, vagyonát 7,2 milliárd dollárra becsülik. 1978-ban vándorolt ki a Szovjetunióból, a Harvard és a Columbia egyetemen végzett, majd megalapította az Access Industries elnevezésű céget, amely természeti kincsekkel, vegyszerekkel és televíziós technológiákkal kereskedik. Ma már több nagy orosz vállalatnak is résztulajdonosa.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását