2024. május 4. - Mónika, Flórián

Hatmilliárd forint jut

Magyar-horvát határ menti programokra közel hatmilliárd forint jut 2013-ig - közölte Sárdi Árpád, a Somogy Megyei Közgyűlés alelnöke csütörtökön Kaposváron sajtótájékoztatón.
2007. november 15. csütörtök 17:47 - Hírextra

"Ez esetben is igaz a mondás, miszerint a Dráva nem elválaszt, hanem összeköt" - hangsúlyozta Sárdi Árpád abból az alkalomból, hogy kétnapos egyeztető megbeszélésre hívtak turisztikával, környezetvédelemmel foglalkozó szakembereket Somogy megye három horvát testvér megyéjéből.
Közölte: a résztvevőket a programot koordináló VÁTI Kht. vezérigazgatója és programmenedzsere tájékoztatja az előreláthatóan márciusban kiírásra kerülő pályázatokról.

Sárdi Árpád emlékeztetett a két évvel ezelőtt elindított Dráva projekt keretében Baranyában és Somogyban 44 helyszínen adtak át turisztikai, környezetvédelmi létesítményeket, összességében 1,2 milliárd forint értékben. Az elkövetkező években rendelkezésre álló forrásból szeretnék folytatni a Dráva projektet, a turizmus fejlesztését szolgáló kikötőket, kerékpárutakat kívánnak építeni.

Csanádi Ágnes, a VÁTI Kht. vezérigazgatója a két ország szakembereinek részvétel tartott megbeszélést megelőző sajtótájékoztatón közölte: a két ország partnerségére épülő pályázatokat - ezek egyenként mintegy 100 milliós nagyságrendű projektek - Magyarországról a VÁTI irányítja és az elnyert támogatást is a kht. utalja a programban résztvevő partnereknek, azaz a forrást nem osztják meg az országok között.

Rózsa Diána programmenedzser arról számolt be, hogy a határ menti együttműködésben kiemelt szerepet kap a turisztika és a környezetvédelem, emellett a gazdaság, a kutatás, a kultúra és az oktatás területéről is várják a pályázatokat.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását