2024. április 30. - Katalin, Kitti

Forráshiány a roma rádiónál

Továbbra is a forráshiány jelenti a legnagyobb problémát az első hazai roma rádióadó számára – nyilatkozta Csongor Anna kurátor az MTI-nek, hozzátéve, akár új befektetőt is bevonnának a Rádió C-t működtető tulajdonosok.
2007. november 15. csütörtök 08:22 - Hírextra
Mint mondta, egyedül a néhány munkatárs alkalmazását támogató Országos Foglalkoztatási Közalapítvánnyal (OFA) van hosszabb távú támogatási szerződésük, ezen kívül rendszertelen és tervezhetetlen, hogyan kapnak további juttatásokat.

Közlése szerint a tulajdonosok nem zárkóznak el attól, hogy befektetőt vonjanak be az adót működtető közhasznú társaságba, esetleg eladják a céget egy olyan érdeklődőnek, amelyik reális szanálási és működési tervet tesz le az asztalra, valamint nem kívánja megváltoztatni a médium profilját.
Abban nem vagyunk partnerek, hogy valaki a Rádió C felvásárlásával jusson, szinte fillérekért, egy budapesti frekvenciához” – mondta Csongor Anna.

A 2001 októberében indított adó erkölcsi támogatásban sohasem szenvedett hiányt, az anyaginak azonban igencsak híján van - hangzott el már tavaly októberben, az ötödik születésnap alkalmából tartott rendezvényen is.

Azóta az adó többször kényszerült megszorítésokra; néhány hónapja például ahhoz kérte az ORTT hozzájárulását, hogy – eltérve a műsorszolgáltatási szerződésükben foglaltaktól – kevesebb saját műsort adhassanak, ezzel is csökkentve költségeiket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását